Opština Kostajnica - dobrodošli na zvanični web sajt

Opštinski program upravljanja otpadom

Načelnik opštine Kostajnica Marko Čolić rekao je danas da je na osnovu prijedloga Ministarstva  za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS opština Kostajnica prihvatila  učešće u drugoj fazi projekta  ''Opštinski program upravljanja otpadom u BiH''. 

''Glavni cilj programa koji finansira Švedska ambasada preko Švedske međunarodne agencije za obnovu i razvoj (SIDA) i provodi konsultantska kuća Grontmij iz Švedske i Danske je poboljšanje upravljanja otpadom na opštinskom nivou'' - rekao je Čolić.  

Prema njegovim riječima program obuhvata podizanje kapaciteta ljudskih resursa kroz treninge i izradu opštinskih  planova upravljanja otpadom. 

Lokalni ekspert konsultatntske kuće Grontmij Rabija Idrizbegović naglasila je da će se kroz te planove identifikovati problemi i potrebe opština vezani za poboljšanje sistema upravljanja otpadom. 

 

''Ovaj program ima i finansijsku komponentu kroz koju će za identifikovane probleme biti odobrena sredstva za nabavku potrebne opreme'' - rekla je Idrizbegovićeva.  

U drugu fazu projekta ''Opštinski program upravljanja otpadom u BiH'' uz opštinu Kostajnica uključene su i opštine Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica i Oštra Luka.