Opština Kostajnica - dobrodošli na zvanični web sajt

Obilježeni "Duhovi" - krsna slava opštine Kostajnica

Opština Kostajnica i Hram Svete Trojice proteklog vikenda su proslavili krsnu slavu opštine Kostajnica i Hrama Svete Trojice – Duhove.

Obilježavanje krsne slave  započelo je u petak 01.06.2012. godine izložbom umjetničkih slika, slikara Ostoje Ercega i muzičko književnom večeri Željka Galonje. U subotu 02.06. održan je turnir u šahu i prezentacija borilačkih vještina koji su prezentovali članovi Kluba borilačkih sportova „Tigar“ Kostajnica i njihovi gosti iz Bijeljine, Prijedora i karate kluba „Krka“ iza Slovenije, nakon prezentacije u Kinu Kozara je održan koncert lokalnog benda pod vođstvom Vanje Cvijanović.

U nedjelju trećeg dana obilježavanja krsne slave održani su turniri u košarci i noćni turnir u malom fudbalu, pozorišna predstava „Ja imam talen t“ u izvođenju Rok Radiše i kulturno zabavno veče u sklopu kojeg su nastupili kulturno umjetnička društva iz Kostajnice i susjednih opština i kulturno umjetničko društvo iz Hrvatske Kostajnice.

Praznovanje je nastavljeno u ponedjeljak u Hramu Svete Trojice služenjem svete liturgije, nakon čega je kod spomenika u parku održan pomen borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu i narodnooslobodilačkom ratu, a delegacije opštine Kostajnica i Boračke organizacije Republike Srpske predvođene načelnikom opštine Markom Čolićem i predsjednikom Boračke organizacije Pantelijom Ćurguzom su položili vijence na spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu i NOR-u.

Obred lomljenja slavskog kolača i slavski ručak održan je u motelu „Jelen“ na kome su prisustvovali predstavnici političkog, kulturnog, sportskog i javnog života opštine Kostajnica i gosti iz susjednih opština.

{gallery}duhovi_slike/{/gallery}