Opština Kostajnica - dobrodošli na zvanični web sajt

Donacija GIZ-a sportskim klubovima na području opštine Kostajnica

U okviru Projekta Jačanja lokalne samouprave – SLS, Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ donirala je sredstva namjenjena za razvoj sporta i kulture u iznosu od 4.690 KM. Ovom donacijom su obuhvaćeni Fudbalski klub „Partizan“, Karate klub „Mladost“, Košarkaški klub „Kostajnica“, Teniski klub „Una“ i Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“.

Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“ je obnovila bibliotekarski mobilijar, nabavkom šest zatvorenih staklenih vitrina, adekvatnih za smještaj stručne literature, poligrafije, zavičajne zbirke te starih i rijetkih knjiga. Ukupna vrijednost nabavljenog mobilijara iznosi 1.900 KM od čega je Njemačko društvo za međunarodnu saradnju doniralo 1.000 KM, a opština Kostajnica 900 KM.

U okviru ovog projekta Košarkaški klub „Kostajnica“ je obnovio košarkašku konstrukciju, postavljenjem novih košarkaških tabli od kaljenog stakla i zglobnih obručeva na vanjskom igralištu kod Osnovne škole „Petar Mećava“. Ukupna vrijednost nabavljene opreme i radova iznosi 1.500 KM od čega je GIZ donirao 1.000 KM, a ostatak sredstava je obezbijedio košarkaški klub.

Također u okviru ovog projekta Fudbalski klub „Partizan“ je nabavio novu sportsku opremu i sanirao svlačionice u iznosu od 1.300 KM od čega je Njemačko društvo za međunarodnu saradnju - GIZ doniralo 800 KM, a ostatak je obezbjedila opština Kostajnica.

Karate klub „Mladost“ je dobijenim sredstvima nabavio 40 trenerki za članove kluba. Vrijednost nabavljenih trenerki iznosi 1600 KM od čega je GIZ obezbjedio 1000 KM, opština Kostajnica 200 KM, a ostatak je učešće KK „Mladost“.

Ovom donacijom je obuhvaćen i Teniski klub „Una“  koji je doniranim sredstvima sanirao tenisko igralište kod srednje škole. Ukupna vrijednost nabavljenog materijala iznosi 2000 KM od čega je GIZ donirao 1000 KM, iz budžeta opštine je obezbjeđeno 500 KM, a ostatak su obezbjedili članovi teniskog kluba.

 

{gallery}giz_sport/{/gallery}