Home

Dobrodošli na internet prezentaciju Opštine Kostajnica

Javna rasprava - nacrt Budžeta za 2018 godinu

Odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti Opštinske uprave opštine Kostajnica, obavještava sve zainteresovane građane da je raspisana javna rasprava na nacrt Budžeta opštine Kostajnica za 2018. godinu.
Sve zainteresovani Nacrt Budžeta mogu preuzeti u Odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti opštinske uprave opštine Kostajnica.
Centralna javna rasprava na Nacrt budžeta opštine Kostajnica za 2018. godinu održaće se u ponedjeljak 20.11.2017. sa početkom u 12.00 časova u Skupštinskoj sali.
Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na telefon 052-663-113/139, kontаkt osoba Nenad Reljić
 

Radno vrijeme 21.11.2017

Načelnik opštine Kostajnica je skladu sa članom 5. Zakona o praznicima Republike Srpske donio zaključak po kome na  Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, u utorak 21. novembra na području opštine Kostajnica mogu da rade:
- Zdravstvena ustanova Dom zdravlja Kostajnica u vremenu od 00.00 do 24.00 časa - dežurstvo
- Apotekarske ustanove u vremenu od 08.00 do 20.00 časova
- Preduzeća i preduzetnici koja obavljaju pekarsku djelatnost od 00.00 do 24.00
- Preduzeća i preduzetnici koji obavljaju trgovačku djelatnost, kiosci za prodaju štampe, cvjećare i mesnice od 07.00 do 14.00 časova,
- Preduzeća koja obavljaju komunalnu djelatnost KP „Komunalno“ Kostajnica od 00.00 do 24.00 časa - dežurstvo.
- Privredni subjekti koji se bave proizvodnom i prerađivačkom djelatnošću zbog održavanja proizvodnog procesa mogu raditi u skladu sa svojim potrebama i internim aktima koji regulišu pitanje radnog vremena zaposlenih.
Zaključak možete pročitati ovdje
 

Izrada Plana implementacije Strategije razvoja za 2018 i 2018 - 2020

Opština  Kostajnica je pristupila je procesu izrade Plana implementacije strategije razvoja opštine za 2018 godinu i Plana 1+2 za period od 2018. do 2020.
Plan impementacije  je osnovni dokument za planiranje projekata na godišnjem nivou koji ujedno predstavlja i osnov za njihovo kandidovanje prema drugim dostupnim izvorima finansiranja.
Ovim Planom, usaglašenim sa Strategijom razvoja opštine Kostajnica, određuju se glavne smjernice investicionog razvoja opštine za period 2018. do 2020. godine.
Nosilac pripreme Plana implementacije Strategije razvoja opštine Kostajnica za 2018. i plana implementacije 1+2 2018 - 2020. godine. je Opštinski razvojni tim  i Kabinet načelnika opštine Kostajnica.
Opštinski razvojni tim, u procesu izrade Plana implementacije sarađuje sa ostalim odjeljenjima opštinske uprave, opštinskim   ustanovama i preduzećima.
Ovom prilikom, pozivamo sve zainteresovane građane, privrednike, organizacije civilnog društva i institucije, da popunjavanjem Obrasca za Plan implementacije, koji mogu preuzeti na internet stranici opštine Kostajnica www.opstina-kostajnica.com , ili  u kancelariji broj 5,  dostave prijedloge projekata koji bi bili razmatrani prilikom izrade Plana implementacije
Rok za dostavljanje obrazaca za investicione projekte je 01.12. 2017. godine. Popunjene obrasce, možete dostaviti putem elektronske pošte na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili predati svakog radnog dana u kancelariju br. 5 opštinske uprave opštine Kostajnica u periodu od 07.00 do 15.00 časova, sa naznakom:  Opštinski razvojni tim  "za Plan implementacije strategije".  
Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje
 

Izrada Plana kapitalnih investicija opštine Kostajnica

Opština Kostajnica  je pristupila  procesu izrade Plana kapitalnih investicija za period od 2018. do 2020. godine (u daljem tekstu: PKI).
Cilj izrade Plana kapitalnih investicija je uspostavljanje ravnoteže između tekućeg održavanja i postojeće poslovne i komunalne infrastrukture, te novih investicija na području opštine.
Plan kapitalnih investicija je osnovni dokument za planiranje kapitalnih izdataka u budžetu opštine, koji ujedno predstavlja i osnov za njihovo kandidovanje prema drugim dostupnim izvorima finansiranja. Kapitalne investicije, u smislu ovog Plana, su investicije vrijednosti od  30.000,00 KM i više. Ovim Planom, usaglašenim sa strateškim dokumentima opštine, određuju se glavne smjernice investicionog razvoja opštine za period 2018. do 2020. godine.
Nosilac pripreme Plana kapitalnih investicija je Kabinet načelnika opštine opštine Kostajnica.  Kabinet načelnika, u procesu izrade PKI, sarađuje sa ostalim odjeljenjima opštinske  uprave, opštinskim  ustanovama i preduzećima.
Ovom prilikom, pozivamo sve zainteresovane građane, privrednike, organizacije civilnog društva i institucije, da popunjavanjem  Obrasca za investicione projekte, koji mogu preuzeti na internet stranici opštine www.opstina-kostajnica.com ili u kancelariji broj 5 opštine uprave opštine Kostajnica, dostave prijedloge investicionih projekata koji bi bili razmatrani prilikom izrade PKI.
Rok za dostavljanje obrazaca za investicione projekte je 01.12. 2017. godine.
Popunjene obrasce, možete dostaviti putem elektronske pošte na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili predati svakog radnog dana u kancelariju br. 5 opštine Kostajnica u periodu od 07.00 do 15.00 časova, sa naznakom:
Kabinet načelika  "za Plan kapitalnih investicija".
Obrazac možete preuzeti ovdje 
 

U okviru MEG projekta donirana oprema KP Komunalno

U okviru Projekta opštinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH), javnim vodovodnim preduzećima u 18 partnerskih opština kao dio podrške unaprijeđenju usluga vodosnabdjevanja donirana je vrijedna oprema.
U inicijalnoj fazi projekta  ustanovljeno je da javna vodovodna preduzeća u partnerskim gradovima i opštinama imaju izražene gubitke vode u distributivnom vodovodnom sistemu snabdjevanja, koji negativno utiču na njihov ukupan poslovni rezultat. U svrhu unaprjeđenja pomenutog stanja a unutar aktivnosti MEG projekta, u javnim vodovodnim preduzećima se provodi niz aktivnosti  koje imaju za cilj unaprijeđenje operativnog i finansijskog poslovanja, te ukupne efikasnosti javnih vodovodnih poduzeća.
Oprema koja je unutar MEG projekta isporučena KP "Komunalno" a.d. Kostajnica u vrijednosti od 28.000,00 KM je namjenjena opremanju mjernih vodovodnih zona, kako bi se omogućilo efikasnije traženje i otklanjanje kvarova na mreži. Donirana oprema će rad poduzeća podići na viši nivo te pomoći u smanjenju gubitaka i operativnih troškova.  Oprema će također pomoći da se građanima Opštine Kostajnica osigura pouzdanije vodosnabdjevanje.
Pored navedenog, važno je napomenuti da MEG projekat pruža podršku lokalnim vlastima u unaprjeđenju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i komunalne infrastrukture, te poboljšanja uslova života građana, a posebna pažnja posvećena je socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva. Implementacijom potpisanog Ugovora o javnim vodnim uslugama, opština Kostajnica je ispunila jedan od projektnih uslova neophodnih za kandidaturu za korištenje grant sredstava MEG projekta za implementaciju infrastrukturnih projekata u oblasti unaprijeđenja ekonomskog i okolišnog okruženja.
 

Posljednje objavljeno

Popularno

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

srijeda, 21 februar 2018