Opština Kostajnica - dobrodošli na zvanični web sajt

Održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine

skupstina_s

U Kostajnici je danas održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kostajnica na kojoj je prisustvovalo 14 odbornika jer za dva odobornika nisu stigli sertifikati, a odbornik SDA je napustio sjednicu Skupštine . Novoizabrani odbornici položili su svečanu zakletvu nakon čegu  su pristupili izboru  predsjednika Skupštine opštine, zamjenika načelnika i vršioca dužnosti sekretara, načelnika odjeljenja za opštu upravu i načelnika odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti.

U skladu sa potpisanim sporazumom o formiranju skupštinske većine  koji su potpisali predstavnici Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa, Demokratske partije Dragan Čavić, Socijaldemokratske partije BiH i Koalicije SNS – SRS za predsjednika Skupštine opštine većinom glasova je izabran Željko Čekić iz Partije demokratskog progresa. skupstina1_s

Na prijedlog načelnika opštine za zamjenika načelnika većinom glasova je izabran Goran Rabat iz Srpske demokratske stranke. Za v.d sekretara je izabrana Svjetlana Bajalica koja je i do sada obavljala funkciju sekretara Skupštine opštine, za v.d načelnika odjeljenja za opštu upravu je izabrana Tanja Devetak, a za v.d. načelnika odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti je izabran Nenad Reljić.

Odbornici su jednoglasno od prisutnog broja odbornika usvojili i izvještaj Opštinske izborne komisije o provrednim lokalnim izborima.