Opština Kostajnica - dobrodošli na zvanični web sajt

Saopštenje Predsjednika i stručne službe Skupštine opštine Kostajnica

 Predsjednik Skupštine opštine Kostajnica i stručna služba Skupštine opštine najoštrije osuđuju napad odbornika Ismeta Bosnića na potpredsjednika Skupštine opštine Vahidina Budimlića koji se desio na održavanju 4. redovne sjednice Skupštine opštine dana 15.03.2013. godine.

Posebno apostrofiramo da se radi o odborniku Skupštine koji je izabran od strane građana opštine i koji bi svojim savjesnim i odgovornim ponašanjem trebao da bude primijer za druge, a ne da nekontrolisanim radnjama i ponašanjem remeti rad sjednice i verbalno napada potpredsjednika SO-e, što je ujedno i napad na kompletnu skupštinu opštine kao najviše zakonodavno tijelo opštine. Ova aktivnost, nažalost, predstavlja smišljenu aktivnost usmjerenu na urušavanje institucija Opštine i kao takvu ćemo svim demokratskim sredstvima spriječiti.

Smatramo da svaki vid privatnih ili nekih drugih neslaganja između odbornika ne smije biti uzrok neprimjerenih reakcija odbornika u skupštini, te ćemo ubuduće preduzeti sve potrebne mjere koje bi to spriječile. Ovakav napad odbornika Bosnića posebno nije dopušten, znajući da je isti u predhodna dva mandata obavljao funkciju potpredsjednika skupštine.

Povodom napada odbornika Ismeta Bosnića na potpredsjednika Skupštine, oglasiće se i Etički odbor koji će predložiti adekvatne mjere kako se ovakvo ponašanje  više ne bi ponovilo.