Opština Kostajnica - dobrodošli na zvanični web sajt

Održana četvrta redovna sjednica Skupštine opštine Kostajnica

IMG_1098_s

Odbornici Skupštine opštine Kostajnica na četvrtoj redovnoj sjednici usvojili su Odluku o osnivanju javne predškolske ustanove - Dječiji klub "Kestenko" Kostajnica kojom se aktivira rad nekadašnjeg dječijeg vrtića. Početak rada ove predškolske ustanove se očekuje nakon završetka aktivnosti na registraciji u sudu i dobijanja saglasnosti od Ministarstva prosvjete čija će komisija provjeriti da li objekat ove predškolske ustanove ispunjava zakonom propisane uslove. Odbornici su imenovali i privremeni nadzorni odbor, a za vršioca dužnosti direktora je imenovan Saša Grublješić.
Skupština je većinom glasova prihvatila i Program rada načelnika opštine za 2013. godinu kojim su definisani osnovnici pravci rada načelnika i administrativne službe u 2013. godini. Odbornici su između ostalog usvojili i izmjene i dopune Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području opštine kojom se radno vrijeme ugostiteljskih objekata u dane vikenda (petak i subota) u zimskom periodu produžava do 02.00 časa.
U cilju unapređenja privođenja trajnoj namjeni i stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta skupština je usvojila i Odluku o uspostavljanju Poslovne zone "1" i Poslovno-industrijske zone "Tavija". Odbornici su na četvrtoj sjednici usvojili i Plan upravljanja otpadom, Odluku o načinu privremenog korištenja i funkcionisanja javne površine i plan razmještaja privremenih objekata na lokaciji zelene pijace, Odluku o građevinskom zemljištu i Odluku o upravljanju, postupku i uslovima izdavanja u zakup poslovnih zgrada i prostorija u svojini opštine kojom je cijena kvadratnog metra poslovnog prostora 8 KM.