Opština Kostajnica - dobrodošli na zvanični web sajt

Saopštenje za javnost načelnika opštine

NEĆE BITI ZATVARANJA GRANIČNOG PRELAZA U KOSTAJNICI
 
 
Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo demantovao je danas glasine o mogućem zatvaranju graničnog prelaza u Kostajnici koje su, kako je rekao, intenzivirane nakon najave otvaranja graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici. Bundalo je u izjavi Radiju Kostajnica priče o zatvaranju prelaza u nazvao dezinformacijama koje plasiraju ljudi koji ne žele dobro svom gradu.
''Danas sam razgovarao sa zamjenikom predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Mirkom Šarovićem koji je objasnio da je Savjet ministara insistirao na otvaranju graničnih prelaza u Kozarskoj Dubici i Gabeli, ali da nije bilo ni riječi o graničnom prelazu Kostajnica'' - rekao je Bundalo.
On je istakao da u nadležnim organima BiH, prema riječima zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Mirka Šarovića, nema nikakvih inicijativa za prekategorizaciju graničnih prelaza.
''Na Savjetu ministara BiH nema ni pomisli da se određeni granični prelazi prekategorizuju, odnosno da idu na stepen niže, a pogotovo ne granični prelaz Kostajnica'' - zaključio je Bundalo.
 
Tekst: Javna RTV Stanica Kostajnica