Opština Kostajnica - dobrodošli na zvanični web sajt

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

Od  01.11.2013. godine, u Republici Srpskoj je započela nova registracija porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. Nova registracija poljoprivrednih gazdinstava i upis korisnika podsticajnih sredstava u Republici Srpskoj je besplatan proces i moći će da se obavi u poslovnicama APIF-a, širom Republike Srpske. 
 Rok za upis u registar je kraj 2013. godine, kada će biti završeno i razvrstavanje porodičnih poljoprivrednih gazdinstava na komercijalna i nekomercijalna gazdinstva.
Odsjek za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Administrativne službe opštine Kostajnica poziva sve poljoprivredne proizvođače, upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da obnove registraciju gazdinstava jer će se, na osnovu završenog razvrstavanja porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, krajem 2013. godine, kreirati posebne mjere za komercijalna i nekomercijalna gazdinstva u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2014. godinu.
 Za sve dodatne informacije vlasnici poljoprivrednih gazdinstava se trebaju javiti u Odsjek za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Administrativne službe opštine Kostajnica. Kontakt telefon 052-663-113, 052-663-139.